Osa 3

Yhteenveto

Tässä osassa harjoiteltiin useamman tietokantataulun luomista ja käyttöä sekä tutustuttiin ohjelmalliseen määrittelyyn. Tarkastelimme N+1 -kyselyn ongelmaa sekä sen ratkaisemiseen liittyviä menetelmiä. Harjoittelimme lisäksi tietokantakyselyiden tulosten rajaamista sekä järjestämistä.

Vastaa lopuksi seuraavaan itsearviointikyselyyn ja keksi kurssimateriaalin kolmannesta osasta monivalintakysymys.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

Osan käsitteiden kertaus (bonus)

Kurssin aikana tutustutaan moneen eri käsitteeseen. Voit oppimisen tehostamiseksi kerrata käsitteitä lisäämällä niitä Concepts-työkaluun.

Linkki työkaluun: https://concepts.cs.helsinki.fi/join/pcaezzU0s6LGP7c0tIta3lypV

Kirjaudu sisään mooc.fi tunnuksilla, joita käytit kurssilla. Käsitteiden lisäämisestä saa pisteitä. Jokaisesta yhdestä lisäämästäsi käsitteestä saat 0.25 bonuspistettä, maksimissaan 5 pistettä kurssin aikana. Halutessasi voit piirtää yhteyksiä käsitteiden ja niiden esitietona olevien käsitteiden välille mapper-näkymissä, ja tutkia niistä muodostuvaa verkkoa graph-näkymässä.

Tämä tehtävä toistuu myös kurssin seuraavissa osissa. Suositus on, että lisäät käsitteitä kurssin aikana sitä mukaan, kun opit niitä. Viimeisen osan jälkeen on myös palautekysely. Jos haluat antaa palautetta ennen viimeistä osaa, voit lähettää sähköpostia mooc@cs.helsinki.fi, avata issuen GitHubissa tai pingata @tulir kurssin telegram-kanavalla.

Pääsit aliluvun loppuun!