Osa 4

Yhteenveto

Tässä osassa tutustuttiin käsitteeseen mediatyyppi sekä tietokannassa olevien tiedostojen käsittelyyn. Tarkastelimme ohjelmistotuotantoprosessin vaiheita, pohdimme sovelluksen rakennetta ja tutustuimme sovelluksen jakamiseen pienempiin sovelluksen sisäisiin palveluihin. Tarkastelimme sovellusten automaattista testaamista niin integraatiotestauksen kuin järjestelmätestauksen menetelmin, missä ensimmäisellä testataan sovelluksen sisäisiä palveluita ja jälkimmäisellä testataan sovellusta kokonaisuutena. Tutustuimme lisäksi sovelluksen siirtämiseen Heroku-nimiseen pilvipalveluun.

Vastaa lopuksi seuraavaan itsearviointikyselyyn ja keksi kurssimateriaalin neljännestä osasta monivalintakysymys.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

Osan käsitteiden kertaus (bonus)

Kurssin aikana tutustutaan moneen eri käsitteeseen. Voit oppimisen tehostamiseksi kerrata käsitteitä lisäämällä niitä Concepts-työkaluun.

Linkki työkaluun: https://concepts.cs.helsinki.fi/join/pcaezzU0s6LGP7c0tIta3lypV

Jos teit tehtävän myös edellisellä viikolla, pääset linkin kautta jatkamaan luomasi työtilan täyttöä työkalussa. Muutoin voit katsoa tehtävän alkutoimet osan 3 yhteenvedosta.

Tämä tehtävä toistuu myös kurssin seuraavissa osissa. Suositus on, että lisäät käsitteitä kurssin aikana sitä mukaan, kun opit niitä. Viimeisen osan jälkeen on myös palautekysely. Jos haluat antaa palautetta ennen viimeistä osaa, voit lähettää sähköpostia mooc@cs.helsinki.fi, avata issuen GitHubissa tai pingata @tulir kurssin telegram-kanavalla.

Pääsit aliluvun loppuun!