Osa 5

Yhteenveto

Tässä osassa tutustuttiin HTTP-protokollan tilattomuuteen sekä evästeiden käyttöön osana käyttäjän tunnistamista. Opimme käsitteet autentikaatio ja autorisaatio, ja harjoittelimme käyttäjiä tunnistavien sovellusten luomista. Opimme määrittelemään tietoturvakonfiguraation niin, että käyttäjien oikeuksia tarkastellaan sovelluksen poluissa, sovelluksen metodeissa, ja sovelluksen näkymissä.

Vastaa lopuksi seuraavaan itsearviointikyselyyn ja keksi kurssimateriaalin viidennestä osasta monivalintakysymys.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

:
Loading interface...
:
Loading interface...

Kirjaudu sisään nähdäksesi tehtävän.

Nyt on sopiva hetki ilmoittautua kurssille

Käy lukemassa ohjeet täältä https://web-palvelinohjelmointi-20.mooc.fi/ilmoittautuminen

Osan käsitteiden kertaus (bonus)

Kurssin aikana tutustutaan moneen eri käsitteeseen. Voit oppimisen tehostamiseksi kerrata käsitteitä lisäämällä niitä Concepts-työkaluun.

Linkki työkaluun: https://concepts.cs.helsinki.fi/join/pcaezzU0s6LGP7c0tIta3lypV

Jos teit tehtävän myös edellisillä viikoilla, pääset linkin kautta jatkamaan luomasi työtilan täyttöä työkalussa. Muutoin voit katsoa tehtävän alkutoimet osan 3 yhteenvedosta.

Tämä tehtävä toistuu myös kurssin seuraavissa osissa. Suositus on, että lisäät käsitteitä kurssin aikana sitä mukaan, kun opit niitä. Viimeisen osan jälkeen on myös palautekysely. Jos haluat antaa palautetta ennen viimeistä osaa, voit lähettää sähköpostia mooc@cs.helsinki.fi, avata issuen GitHubissa tai pingata @tulir kurssin telegram-kanavalla.

Pääsit aliluvun loppuun!