Yhteenveto
Tässä osassa tutustuttiin selainohjelmistojen luomiseen ja tehtiin pyyntöjä palvelimelle JavaScriptin avulla. Opimme muutamia web-sovelluksissa esiintyviä tietoturvaongelmia ja tarkastelimme pikaisesti miten näitä estetään omissa sovelluksissamme. Tarkastelimme joitakin sovellusten skaalautumiseen liittyviä menetelmiä ja harjoittelimme yksinkertaisen palvelinohjelmiston toteuttamista reaktiivisella ohjelmointiparadigmalla.
Vastaa lopuksi seuraavaan itsearviointikyselyyn ja keksi kurssimateriaalin seitsemännestä osasta monivalintakysymys.
Nyt on sopiva hetki ilmoittautua kurssille
Mikäli et ole vielä ilmoittautunut, ohjeet täällä https://web-palvelinohjelmointi-20.mooc.fi/ilmoittautuminen
Osan käsitteiden kertaus (bonus)
Kurssin aikana tutustutaan moneen eri käsitteeseen. Voit oppimisen tehostamiseksi kerrata käsitteitä lisäämällä niitä Concepts-työkaluun.
Linkki työkaluun: https://concepts.cs.helsinki.fi/join/pcaezzU0s6LGP7c0tIta3lypV
Jos teit tehtävän myös edellisillä viikoilla, pääset linkin kautta jatkamaan luomasi työtilan täyttöä työkalussa. Muutoin voit katsoa tehtävän alkutoimet osan 3 yhteenvedosta.
Tehtävän tekemisen jälkeen, voit antaa palautetta työkalusta alla olevalla lomakkeella. Työkalu on vielä beta-vaiheessa, joten myös kehitysehdotukset ovat hyvin tervetulleita.
Palautetta voi myös lähettää sähköpostitse mooc@cs.helsinki.fi, avaamalla issuen GitHubissa tai pingaamalla @tulir kurssin telegram-kanavalla.
Jos lomake ei näy alla, käytä seuraavaa linkkiä: https://forms.gle/UL7eqrBH3nSgr2Zx6